LÄR KÄNNA EN FREJSARE: Isabella Emanuelsson – taggad junior i Smålandsstenar

VEM ÄR DU?

Jag är en 23-årig, driven tjej som är född och uppvuxen i Smålandsstenar men har bott i Jönköping sedan några år tillbaka. Jag tycker om att vara aktiv på fritiden och hålla på med olika sporter, bland annat styrketräning, åka skidor och spela golf. Jag umgås även gärna med vänner och tycker om att upptäcka nya platser och resa.

 

HUR HAMNADE DU PÅ FREJS?

Jag fick höra talas om Frejs genom kontakter. Då jag såg att Frejs fanns på min hemort Smålandsstenar passade jag på att söka mig till hit då jag var nyfiken på yrket som revisor. Jag ville gärna vara på en mindre byrå och Frejs kändes mer personlig än intrycket jag fått från andra större byråer. Samtidigt kändes Frejs tillräckligt stora för att erbjuda goda utvecklingsmöjligheter för mig som nyexaminerad.

 

VILKEN ROLL HAR DU PÅ FREJS?
I min roll som revisorsassistent på Frejs hjälper jag främst till med att granska kundföretags bokslut och årsredovisningar för att säkerställa att bolagets redovisning är korrekt. För andra kunder kan jag upprätta bokslut och årsredovisningar som andra kollegor granskar. Det är både en utmanande och varierande roll.

 

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT JOBBA PÅ FREJS?

Jag tycker det bästa har varit att jag har fått ta eget ansvar från början och fått varierande arbetsuppgifter. Sedan jag började här har jag arbetat med både redovisningsuppdrag och revisionsuppdrag vilket jag tycker har varit bra. Det som också är bra är att det alltid går att ställa frågor till kollegor om det är något man inte kan!

 

VAD HAR VARIT DEN STÖRSTA UTMANINGEN I DITT ARBETE SEDAN DU BÖRJADE PÅ FREJS?

Det mest utmanande för mig, som nyexaminerad direkt från högskolan, har nog varit att lära mig ett nytt arbetssätt. Även om jag har mycket kunskap smed mig från skolan, är det mycket nytt att ta in och förstå när man ska praktisera det i verkligheten.

 

VAD TROR DU SKILJER FREJS FRÅN ANDRA BYRÅER?

Att Frejs är tillräckligt stora för att erbjuda en god kompetensutveckling men tillräckligt små för att ge sina medarbetare mycket ansvar och även att man här får en personlig kontakt med kunderna. Det finns utrymme för varierande arbetsuppgifter och att få ansvar från start, vilket jag tror hade varit svårare att få på en större byrå, där det är mer specialiserat redan från början.

 

SKULLE DU REKOMMENDERA FREJS TILL KUNDER ELLER ANDRA FRAMTIDA MEDARBETARE?
Absolut! Vi är många kompetenta medarbetare med varierande inriktning. Vi har en bred kunskap och tillsammans med Göteborgskontoret har vi ytterligare kompetens med skatterådgivare och lönekonsulter.

 

SLUTLIGEN, VAD SER DU FRAM EMOT UNDER DITT NÄSTKOMMANDE ÅR SOM REVISOR PÅ FREJS?

Jag ser fram emot att ha ett nära samarbete med kunder och att förhoppningsvis lära mig så mycket som möjligt för att både utvecklas själv och tillsammans med Frejs. Och att ha roligt!